Ταυτότητα του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου

Σύντομο ιστορικό του φορέα:

 To 1990 ιδρύεται σύλλογος Πολυτέκνων με την επωνυμία "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

 

Σκοποί του φορέα:

 α) Η προάσπιση και προαγωγή των πνευματικών, ηθικών και υλικών συμφερόντων των πολυτέκνων της επαρχίας Καλύμνου

β) η προστασία του γάμου, της μητρότητας και γενικώς της οικογένειας

γ) η προστασία και διάδοσις των αρχών του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και διατήρηση των Ελληνικών παραδόσεων στην οικογένεια

δ) η συμπαράστασις προς προάσπισην των Κοινωνικών και Εθνικών συμφερόντων της Χώρας

ε) η ηθική και υλική συμπαράσταση των πολυτέκνων της Επαρχίας Καλύμνου, που χρήζουν βοηθείας, λόγω ανεργίας ή προβλημάτων υγείας.


 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και των τριών γύρο νησιών (Αγαθονησίου, Πάτμου και Αστυπάλαιας) από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείτε σε πολλούς τομείς.

 

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν σαν συνέπεια να διευκολύνονται οι πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού μας κατά περίπτωση, ανατρέξτε στο φωτογραφικό υλικό, τ' οποίο αναρτήσαμε δειγματοληπτικά για το ποιες ενέργειες γίνονται από το εκάστοτε συμβούλιο του Συλλόγου μας, προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα δύσκολα προβλήματα μιας υπερπολύτεκνης οικογένειας .

 

1)      Στα θέματα παιδείας βοηθούμε παιδιά μας στις σχολές που εισάγονται να έχουν δωρεάν στέγη και σίτιση. Πολλάκις παιδιά με οικονομική δυσχέρεια, τα βοηθάμε για να ξεκινήσουν την πορεία τους εκτός Καλύμνου.

2)      Στο στρατό τα εφοδιάζουμε με την βεβαίωση που χρειάζονται προκειμένου να έχουν ένα χαρτζιλίκι παραπάνω από τους άλλους στρατιώτες και να υπηρετούν στο κοντινότερο σημείο της πατρίδας μας ή και στην Κάλυμνο.

3)      Στα μέλη μας που νοσούν  - καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, επικοινωνούμε ανάλογα την περίπτωση με νοσοκομεία του κέντρου, προκειμένου να νοσηλευτούν.

4)      Στα θέματα σίτισης, πέραν τις διανομές που γίνεται από τα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν τα οικονομικά μας το επιτρέπουν, μέχρι και τα τελευταία χρόνια πριν την οικονομική κρίση (Χριστούγεννα και Πάσχα) ψωνίζουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, έτσι ώστε οι πολλοί άπορες οικογένειες μας να έχουν τα απαραίτητα προκειμένου να περάσουν τις γιορτινές ημέρες με αξιοπρέπεια.

5)      Μια άλλη δράση του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου είναι η συμμετοχή μας με παιδιά των πολυτέκνων του χορευτικού του Λυκείου των Ελληνίδων, τα οποία συνόδευα μαζί με τα μουσικά όργανα στις μεγαλειώδης εκδηλώσεις που οργάνωνε ο Πρόεδρος της Μηχανικής Α.Ε. κ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στη Φλώρινα επί σειρά ετών.

Κατά την περίοδο που γίνονταν οι ρυθμίσεις για ότι αφορούσε το επίδομα της πολύτεκνης μάνας και της τιμητικής ισόβιας σύνταξης ήμουν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και εαυτού του λογού για να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες για την πολύτεκνη  μάνα οι επισκέψεις μας στα συναρμόδια υπουργία μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πολύ συχνές. Μετά το πέρασμα του χρόνου και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις σιγά –σιγά τα προνομία της πολύτεκνης μάνας μειώνονταν μέχρι σημείου που να αισθανόμαστε πως η ταύτισης πολύτεκνης μητέρας με τα άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες μας φέρνουνε στο σημείο να χάνουμε την αίγλη και την ηθική ικανοποίηση ότι στο κράτος αυτό που κάνουμε το καθήκον μας και είμαστε οι αιμοδότες να αισθανόμαστε αηδιασμένες. Από την πολυετή εμπειρία μου ,μπορώ να πω πως μας νομοθετούν άνθρωποι που ούτε καν έχουν οικογένεια και γι αυτό φθάσαμε εκεί που φθάσαμε….

 

Με τα τιμής

Δια του Συλλόγου

 

Η πρόεδρος